POLITICă

DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu: Fapta nu există


DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu: Fapta nu există

PUTEREA24 | 2021-05-07 12:38

DNA a clasat dosarul deschis pe numele fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Ancheta a vizat procedura de echivalare a studiilor pe care le-a urmat în Austria.

Dosarul penal a fost clasat de procurorul DNA Andreea Oana Nica care a decis că „fapta nu există”, informează EVZ.

Împotriva lui Vlad Voiculescu a fost formulată o plângere penală de către Coaliția pentru Națiune (cunoscută anterior drept Partidul Alianța Națională), după cum relatează luju.ro. Aceasta este un partid politic condus de avocatul Dan Chitic. Organizația l-a acuzat pe fostul ministru de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, precum și uz de fals și fals în declarații.

De asemenea, Coaliția pentru Națiune a formulat plângere împotriva Marilenei Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), pe motiv că ar fi emis ilegal atestatul prin care i-a recunoscut lui Vlad Voiculescu studiile din Austria.

Coaliția pentru Națiune a reclamat faptul că fostul ministru ar fi prezentat un document emis de Universitatea din Viena, care atesta absolvirea unor cursuri dedicate studenților din Europa de Est drept diplomă de master. El a acuzat că, folosindu-se de acest document, Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătății, în 2016 – în guvernul Cioloș – și în 2020.

Procurorul DNA Andreea Oana Nica a clasat plângerea formulate de partidul avocatului Chitic. La 19 aprilie 2021, procuroarea Nica a închis dosarul în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.

Procurorul a relatat în ordonanța de clasare că a primit mai multe documente relevante de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.