POLITICă

Dosarul 10 august s-ar putea redeschide. Lucian Bode: „Sunt variante”


Dosarul 10 august s-ar putea redeschide. Lucian Bode: „Sunt variante”

PUTEREA24 | 2021-03-09 22:31

După motivarea clasării dosarului 10 August, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marti seara că sunt variante pentru a se relua urmărirea penală.

.„Niciodată nu am comentat şi nu comentez deciziile instanţei. Dar nu putem să ne făcem că nu vedem ce a văzut o lume întreagă. Odată cu publicarea ordonanţei de clasare, am avut o discuţie cu dl ministru al Justiţiei la apelul dlui Iohannis, un grup de lucru format din structurile noastre (ale Internelor şi Justiţiei, n.red.) s-a întâlnit şi pot să vă spun în felul următor, dar este o ipoteză: Ministerul Justiţiei poate sesiza Inspecţia Judiciară pentru verificarea respectării procedurii administrative din timpul cercetării penale.

De asemenea, dacă sunt identificate probe noi se poate formula o nouă cerere de reluare a urmăririi penale. Aici, din punctul meu de vedere, este un act de voinţă pe care trebuie să-l manifeste MJ şi MAI. Eu sunt dispus. (…) Fără să pasez, responsabilitatea este la MJ”, a declarat ministrul la TVR 1.

„Se poate analiza posibilitatea formulării unei cereri de intervenţie in interesul celor care sunt în acest proces şi să admită plângerea lor şi redeschiderea urmăririi penale, deci sunt variante”, a adăugat Bode.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.