POLITICă

Florin Cîțu, reclamat la DNA. Ce acuzații i se aduc


Florin Cîțu, reclamat la DNA. Ce acuzații i se aduc

PUTEREA24 | 2021-07-30 09:20

O organizație non-guvernamentală depune azi, la Direcția Națională Anticorupție, un denunț penal împotriva premierului Florin Cîțu, dar și împotriva unei foste consilere, pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Reclamația vine după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului prin care erau transmise indicații pentru sprijinirea campaniei lui Florin Cîțu la șefia PNL și discreditarea rivalului acestuia, Ludovic Orban.

Potrivit reprezentanților Declic, scopul demersului este de a le arăta tuturor politicienilor "că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne" și nu pot trata instituții publice pe care le conduc temporar ca pe propriile moșii.

Jurnalistul Alexandru Căutiș, coordonator al site-ului subiectulzilei.net, a afirmat, în direct la Realitatea Plus, că demersul care-l vizează pe premier este cât se poate de firesc și că ar fi fost de așteptat ca politicienii să sancționeze primii un astfel de gest.

"E necesară o anchetă foarte clară pentru a se stabili daca Florin Cîțu a influențat distribuirea acelui document. Dacă a dat ordin, ca să spunem așa, ca un astfel de demers să se petreacă, atunci premierul este foarte vinovat. Este evident un abuz în serviciu. Practic, a profitat de funcția de la guvern pentru a influența niște colegi de partid să-l susțină în alegerile interne.

Mă bucur că un ONG a inițiat acest demers, m-aș fi așteptat să facă și alte entități acest demers, opoziția de exemplu, pentru că este un lucru foarte grav să te folosești de funcția și banii publici pentru a câștiga conducerea într-un partid. Am văzut că PSD nu a schițat niciun gest, poate că ei știu doar o cale pe care merg la DNA, ca invinuiți, nu să arate vina altcuiva", a afirmat Căutiș.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.