POLITICă

Fost comandant US Army în Europa: „România are un rol esenţial în NATO, este centrul de greutate în regiunea Mării Negre...”


Fost comandant US Army în Europa: „România are un rol esenţial în NATO, este centrul de greutate în regiunea Mării Negre...”

P24 | 2022-11-15 14:55

România este centrul de greutate în regiunea Mării Negre, a declarat, marţi, generalul-locotenent (ret.) Ben Hodges - fost comandant al US Army în Europa, informează Agerpres.

Acesta a participat la Conferinţa internaţională "Gândirea Militară Românească".

"România are un rol esenţial în cadrul NATO, dar şi pentru Statele Unite ale Americii. România este centrul de greutate în regiunea Mării Negre pentru noi, de aceea sunt mii de soldaţi americani aici, de aceea aeronave militare NATO fac misiuni de poliţie aeriană, de la baza de la Mihail Kogălniceanu", a arătat Hodges.

El a spus că "regiunea Mării Negre este o zonă pe care SUA şi mare parte din Europa au ignorat-o în ultimii zece ani, iar în consecinţă Rusia a folosit-o ca bază pentru a lansa agresiuni asupra altor state europene dar şi pentru a exporta această agresiune spre Orientul Mijlociu şi Mediterana de Est".

Hodges a vorbit şi de perspectivele războiului în Ucraina.

"Dacă noi, Occidentul, pierdem aici, susţinând lupta Ucrainei pentru a înfrânge Rusia, vom avea probleme mult timp. Nu este vorba doar de Ucraina, vorbim de respectul pentru dreptul internaţional, pentru suveranitate, ordinea internaţională. Dacă reiese că cineva poate ucide zeci de mii de oameni nevinovaţi şi să încalce toate legile existente. Dacă acestuia i se permite să câştige, avem probleme serioase", a adăugat fostul comandant al US Army în Europa. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.