POLITICă

Gabriela Firea, despre blocajul cu privire la bugetul Capitalei: M-au demonizat, acum îmi dau dreptate


Gabriela Firea, despre blocajul cu privire la bugetul Capitalei: M-au demonizat, acum îmi dau dreptate

PUTEREA24 | 2021-04-29 09:35

Fostul primarul general Gabriela Firea a criticat, miercuri, blocajul din CGMB unde proiectul de buget propus de edilul Nicușor Dan a picat la vot pentru că USR PLUS nu este de acord cu acesta.

„Cunosc situația din București, din punct de vedere administrativ, foarte bine. În fiecare an a fost dificil să se realizeze bugetul, deoarece deși Bucureștiul contribuie la produsul intern brut al țării cu 25 de procente se întoarce la Capitală de la Ministerul de Finanțe doar cu un procent, ceea ce este foarte puțin. Şi mie mi-a fost foarte dificil să întocmesc acest buget.

Cu amărăciune spun, nu cu aroganță, nu pot să mă bucur, nu pot să fiu cinică, să mă bucur că, acum dau și ei cu capul de pragul de sus, cum se spune, pentru că în campanie m-au demonizat și au spus că eu am alcătuit în fiecare an un buget populist, un buget suprarealist.

Că m-am bazat de fiecare dată pe 7 miliarde de lei dar, de fapt, trebuia să mă mărginesc la 4 miliarde care veneau direct și sigur de la Ministerul de Finanțe, ceea ce nu a făcut niciun primar înaintea mea și cu siguranță nu va face nici înainte.

Iar domnul Dan care a insistat că se va descurca în București și cu cele 19 spitale şi cu termoficarea şi cu transportul public în comun şi lupta cu poluarea şi toate investițiile în infrastructura cu 4 miliarde, iată-l acum în situaţia în care îi dă dreptate Gabrielei Firea. Cetățenii suferă.

De fapt, acest lucru îl reproșează USR, pe lângă funcția pe care şi-o doresc la conducerea spitalelor, că nu s-a încadrat în cele 4 miliarde. Nu te poți încadra pentru că jumătate din bugetul Capitalei oricum merge către subvenții la transportul în comun, la termoficare", a explicat Gabriela Firea la Antena 3.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile "nu sunt realistice".

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: "Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice".

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a declarat uluit de poziția USR PLUS.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.