POLITICă

Igor Dodon îi dă în JUDECATĂ pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban


Igor Dodon îi dă în JUDECATĂ pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban

E.Ş. | 2020-11-30 19:59

Președintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon i-a dat în judecată pe preşedintele României Klaus Iohannis şi pe premierul Ludovic Orban.

Igor Dodon susţine că cei doi oficiali români au contribuit la înfrângerea sa.

"Mai multe publicaţii notează că în urmă cu două săptămâni, mai exact pe 16 noiembrie, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere prin care solicita să se constate implicarea în campania electrorală pentru prezidenţialele din 1 şi respectiv 15 noiembrie a unor cetăţeni străini. Este vorba despre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi preşedinta formaţiunii Uniunea Creştină democrată din Germania Annegret Kramp-Karrenbauer", a precizat Alina Anghel senior-editor sectia eterne de la .

"Practic Dodon spune că cele trei persoane prin implicarea lor au contribuit la înfrângerea lui la alegerile prezindenţiale. După ce au analizat cererea propusă de Igor Dodon, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău. Atunci judecătorul a decis declinarea competenţei şi a dispus tranmiterea acesteai către Curtea de Apel Chişinău.

Trei zile mai târziu pretinsa acţiune înaintată de Dodon a fost declarată inadmisibilă pe motiv că acesta nu corespundea exigenţelor legale. Completul de judecători precizează că în cererea sa Dodon nu a invocat pretenţii clare".



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.