POLITICă

Klaus Iohannis: Ne vom confrunta cu o iarnă complicată


Klaus Iohannis: Ne vom confrunta cu o iarnă complicată

PUTEREA24 | 2022-07-29 12:15

Președintele Klaus Iohannis a spus că România se va confrunta cu o iarnă complicată, dar chiar și în contextul unei reduceri a consumului mediu cu 15%, niciun român nu va sta în frig și niciun sector economic nu va fi închis.

„Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată, în condițiile în care gazul livrat de Rusia este tot mai puțin, iar pe piața internațională prețul gazului este tot mai mare. Abordarea europeană de a economisi 15% mie mi se pare corectă, pentru că nu este vorba despre 15% din ceea ce consumăm acum, ci din media ultimilor ani. Economia trebuie făcută cu cap!

Nu trebuie să ne imaginăm că cineva dorește ca oamenii să stea pe frig, nu trebuie să ne imaginăm că vrem să lăsăm industria fără gaze. La noi s-au făcut analize și s-a ajuns la concluzia că putem să facem această reducere de 15%. Calculele noastre ne arată că așa ceva este posibil fără ca cineva să stea în frig sau să închidem sectoare întregi din economie.

Suntem conștienți că Republica Moldova este într-o situație foarte, foarte gravă. Astăzi, la Guvern, vor avea loc discuții, dar trebuie să avem în vedere mai multe scenarii de lucru. Un lucru este cert: nu vom abandona Republica Moldova, dar vom găsi soluții pentru orice variantă. Pentru variantele ușoare este simplu, dar pentru variantele mai grele este complicat.”, a spus Klaus Iohannis.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.