POLITICă

Ludovic Orban dă în judecată Cabinetul Ciucă: ”Guvernul e NESIMȚIT”


Ludovic Orban dă în judecată Cabinetul Ciucă: ”Guvernul e NESIMȚIT”

E.Ş. | 2022-09-21 17:57

Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a anunțat că dă în judecată Guvernul Ciucă pentru că nu a organizat alegeri în peste 40 de localităţi, încălcând legea și dreptul cetățenilor de a-și alege primarii.

„Democraţia înseamnă și alegeri libere. De peste un an, Guvernul refuză să organizeze alegeri în peste 40 de localităţi în care e vacantă funcţia de primar. Există şi o localitate unde a fost dizolvat Consiliul local. Dacă alegeri nu sunt, nu e nici democraţie”, a spus Orban.

Liderul Forța Dreptei a mai susținut că „Guvernul PSDNL a devenit un pericol pentru democraţie şi calcă în picioare dreptul la vot al cetăţenilor”.

Deputatul a atras atenția că în aceste localități treburile publice sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea votului.

Ludovic Orban a mai susținut că luna trecută a depus la Guvern o plângere prealabilă, în conformitate cu procedura de contencios administrativ

„Guvernul e nesimţit, nici măcar nu mi-a formulat un răspuns la solicitarea pe care am formulat-o.

Mă întreb oare ce se întâmplă cu miile de petiţii, solicitări formulate de cetăţenii români, dacă acest Guvern nici măcar nu a îndeplinit obligaţia minimală de a răspunde unui parlamentar”, a continuat acesta.

Cum termenul de 30 de zile de răspuns din partea Guvernului a expirat, „dau în judecată Guvernul și solicit obligarea acestuia de către instanţă să emită Hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor în cele peste 40 de localităţi”.

Ludovic Orban a mai spus că va solicita în instanță daune pe care să le plătească personal membrii Guvernului pentru fiecare zi întârziere faţă de termenul pe care îl va fixa instanţa pentru emiterea hotărârii de organizare a alegerilor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.