POLITICă

Ludovic Orban despre DEMISIA lui Marcel Ciolacu: ”Praf în ochii românilor!”


Ludovic Orban despre DEMISIA lui Marcel Ciolacu: ”Praf în ochii românilor!”

E.Ş. | 2020-11-23 22:23

Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, spune că anunțul lui Marcel Ciolacu legat de demisia din Parlament pentru a nu mai lua pensie specială este „o minciună sfruntată, praf în ochii românilor”

„O miciuna mai gogonata nu am mai auzit. PSD mint cum respiră. (...) In primul rand Ciolacu si ceialalti pesedisti, cei mai multi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensii speciale. Ciolacu are un mandat (...) si al doilea. (...). Mint romanii ca demisionează inainte de mandat soi renunta la pensia specialaă.

Nu este adevărat că cine isi da demisia nu mai beneficiază. Se calculeaza pensia cu perioada din mandat, 4 ani de mandat indemnizatia din acest mandat cu o zi in minus... Este practic..., nici nu pot sa calific. PSD a inventat pensiile speciale” a declarat Orban la .

Ludovic Orban consideră că soluția nu este demisia din Parlament, ci modificarea Statutului deputaților și senatorilor și i-a propus președintelui PSD, care este și președintele Camerei Deputaților să convoace plenul reunit pentru a abroga prevederile prin care parlamentarii primesc pensie specială în funcție de mandatele pe care le au. Premierul i-a transmis președintelui PSD ca parlamentarii să rămână cu o pensie obișnuită, calculată pe principiul contributivitații.

”Solutia nu e asta: să-și dea  cineva demisia  inainte de expirarea mandatului. Ii solicit lui Ciolacu, daca vrea (...), sa convoace si sa propuna modificarea Statutului, abrogarea articolului 49 , astfel încât sa nu mai beneficieze niciun parlamentar de pense speicala. Că demagogia asta e pur simplu o minciun sfruntata, praf aruncat in ochii alegatorilor” a mai precizat Ludovic Orban.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.