POLITICă

Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis: ”Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în URMĂ”


Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis: ”Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în URMĂ”

E.Ş. | 2021-04-27 22:26

Marcel Ciolacu, liderul PSD, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a mințit în declarațiile sale despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Din informațiile mele, până la acest moment, o singură țară a depus planul, și anume Portugalia, care deține și președinția rotativă”, afirmase Iohannis în conferința sa de presă de marți. Acesta insistase că negocierile cu Comisia Europeană pe tema PNRR sunt firești, sunt purtate și de alte state, iar important e ca la final să avem „un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisie și finanțabil și care, evident, reflectă obiectivele României”.

PSD, în schimb, prin vocea liderului Marcel Ciolcu, îl acuză pe Iohannis că „minte din nou pentru Guvernul Său!!!”.

„„Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR”. 

Fals! Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiți informații solide și documente europene despre ce fac alte țări în timp ce Guvernul dvs doarme în bocanci. 

Italia a depus PNRR AZI, așa cum a anunțat premierul Mario Draghi. Luați și citiți, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Așa cum se face!!!! https://www.governo.it/it

Franța și Germania au prezentat azi în comun și vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luați și citiți, domnule Iohannis. Planul Frantei https://bit.ly/2Pq7ikk și Planul Germaniei https://bit.ly/2S8XqfZCe se face și ce NU se face în Joia Mare. Tradițiile acestei zile

Spania a aprobat planul lor și îl vor trimite, de asemenea, la Bruxelles în foarte scurt timp. Luați și citiți de la ”socialistul” Pedro Sanchez, domnule Iohannis https://bit.ly/2R0Dlbc. Și planul Spaniei https://bit.ly/3gIW6dO”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu a mai scris că Guvernul Cîțu e singurul care „s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană” și i-a adus aminte lui Iohannis că el a promis trimiterea PNRR la Bruxelles până pe 30 aprilie.

Liderul PSD a insistat apoi, din nou, ca Planul să fie prezentat în Parlament.

„Numai Guvernul dvs, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dvs ați promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dați la întors ca un școlar prins cu temele nefăcute. 

Înțelegeți că nu puteți. Că aveți un guvern incapabil. Înțelegeți că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor și a organizațiilor neguvernamentale pentru a reuși. 

Înțelegeți că toate țările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naționale. 

Încetați să mai fiți pe contrasensul Europei!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe FacebookParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.