POLITICă

Ministrul Boloș e INVIDIOS pe salariile demnitarilor din UE: ”Ale noastre sunt de bun simț”


Ministrul Boloș e INVIDIOS pe salariile demnitarilor din UE: ”Ale noastre sunt de bun simț”

E.Ş. | 2022-09-21 17:05

Ca reacție la votul senatorul pentru majorarea salariilor demnitarilor, ministrul Marcel Boloș se declară invidios pe salariile demnitarilor din UE.

„Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE, pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ce se întâmplă la nivelul populaţiei din România şi la problemele cu care ne confruntăm, e o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni.

Să nu uităm de programul ”Sprijin pentru România” şi de măsurile de îngheţare a salariilor demnitarilor. Acestea spun multe despre deciziile guvernamentale”, a declarat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă ar trebui majorate salariile demnitarilor români, ministrul a invocat din nou situația în care se găsește mare parte din populație: „În solidar cu oamenii aţi văzut că Guvernul şi Parlamentul nu au adoptat decizii ce pot pentru unii să fie decizii foarte sensibile. Probabil îngheţarea salariilor demnitarilor e un exerciţiu de solidaritate cu ce înseamnă acum perioada de criză şi sărăcie prin care trec oamenii”.

Ministrul liberal a mai susținut că, de multe ori, la reuniunile Consiliului de miniștri au discutat despre nivelul de salarizare din fiecare țară.

Apoi a ținut să precizeze că salariile demnitarilor români, prin comparație cu cele din UE, nu sunt sfidătoare, ci de bun simț.

„Nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar român ajunge 2.500 de euro. Deci acest lucru spune multe despre ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate îl criticăm, faţă de ce înseamnă omologii din străinătate…

Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care, în comparaţie cu ale altor demnitari sunt sfidătoare. Ele sunt de bun simţ”, a mai susținut ministrul Marcel Boloș.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.