POLITICă

Ministrul Finanțelor, noi detalii despre creșterea pensiilor: ”E DREPTUL pensionarilor de a fi ajutați!”


Ministrul Finanțelor, noi detalii despre creșterea pensiilor: ”E DREPTUL pensionarilor de a fi ajutați!”

E.Ş. | 2022-11-16 16:51

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a dat de înțeles miercuri, după ședința de guvern, că punctul de pensie nu va crește cu 15%, însă întregul pachetul de măsuri pe care îl pregătește Guvernul pentru pensionari ar duce la majorarea cheltuielilor pentru pensii cu 15%.

După ședința de guvern, Adrian Câciu a declarat că Guvernul face „toate eforturile” să îi ajute pe pensionari.

„Anvelopa de cheltuieli pentru pensii creşte cu 15%, iar modul în care acest pachet se construieşte ţine cont de legi, de necesităţile oamenilor. Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii, pe bogaţi nu, cine e bogat şi se plânge înseamnă că are o problemă şi e ipocrit”, a explicat Câciu.

„Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii, până acum decizia era luată. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru, pensiile se plătesc din veniturile din contribuţii, evident că există şi un deficit la fondul de pensii. România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern, România este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute”, a spus acesta.

Ministrul Finanțelor a precizat că România nu poate crește deficitul la fondul de pensii pentru că țara noastră se află în procedură de deficit excesiv.

„Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii, pentru că dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care alcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv”, a mai spus Adrian Câciu, citat de .Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.