POLITICă

Nicușor Dan, ipoteză șoc: De ce ar fi devenit agresivi câinii de la Lacul Morii?


Nicușor Dan, ipoteză șoc: De ce ar fi devenit agresivi câinii de la Lacul Morii?

PUTEREA24 | 2023-01-30 15:09

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, vine cu o ipoteză nouă privind moartea alergătoarei Ana Oros, care a fost sfâșiată de câini în zona Lacul Morii.

Pe acel teren era cadavrul unui măgar, de câteva zile și probabil că asta a declanșat instinctul de proprietate al câinilor, a explicat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

- Este plauzibil ca Ana Oros, femeia care a murit sfâșiată de câini în zona Lacul Morii, să fi fost victima unor câini antrenați să ucidă, spune, pentru MEDIAFAX, Tudor Ionescu. Un astfel de animal are o altă tipologie de atac față de un maidanez, spune expertul în politici de protecție a animalelor.

Tudor Ionescu, fost consilier general în perioadaa 2016 - 2020, este expert în politici pentru protecția animalelor și a lucrat la hotările Consiliului General al Municipiului București în ceea ce privește strategia animalelor fără stăpân. El spune că există legislație pentru intervenție în cazul animalelor fără stăpân, prin care este protejat și animalul, și persoana.

„Există o legislație la nivel național, iar în București m-am asigurat personal în calitate de consilier general în mandatul pe care l-am avut între 2016 și 2020 să avem o legislație suplimentară, să avem hotărâri de Consiliu General multiple prin care să ne asigurăm în primul rând de siguranța cetățenilor, dar și de o coabitare armonioasă între om și animal”, spune Tudor Ionescu.

Astfel, la nivel național există OUG 155/2001 care este dublată de Legea 258/2013. În OUG chiar din primul articol se scrie că autoritățile locale și Consiliul General al municipiului București au obligativitatea de a înființa servicii de gestionare a câinilor fără stăpân. Dacă nu au posibilitatea pentru localități mai mici, se poate delega acest serviciu către asociații de protecție a animalelor, nu către SRL-uri, potrivit legii.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.