POLITICă

Nicușor Dan, sabotat de USR-PLUS. Bugetul Capitalei a picat la vot


Nicușor Dan, sabotat de USR-PLUS. Bugetul Capitalei a picat la vot

PUTEREA24 | 2021-04-28 14:34

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a împotrivit și a respins criticile aduse de consilierii USR PLUS.

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dom bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spus Nicușor Dan.

Anterior, consiierii PNL din CGMB au anunțat că susțin propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan: „Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună”.

Pe 24 aprilie au expirat cele 45 de zile de la publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial, termen în care autorităţile deliberative locale erau obligate să adopte propriile bugete. În lipsa unui buget local, în luna mai Ministerul Finanţelor Publice nu va mai transfera către bugetul local cotele defalcate din impozitul pe venit.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.