POLITICă

ORBAN, atac voalat la premierul CÎȚU: „Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să fac asta…”


ORBAN, atac voalat la premierul CÎȚU: „Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să fac asta…”

P24 | 2021-07-27 17:53

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, marți, că el personal s-a ferit să stabilească ținte de vaccinare, însă cine a avansat astfel de predicții trebuia să și le asume. Atacul său voalat vine în contextul în care premierul Cîțu a anunțat până în prezent două cote, una de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie și alta de 10 milioane până în septembrie, informează G4Media.ro.

„Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să stabilesc ținte, însă activitatea de vaccinare continuă. Am discutat azi să găsim soluții de a crește numărul persoanelor vaccinate, inclusiv prin stimulente, bonuri de masă, măsuri care s-au folosit în alte țări”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a lipsit însă de la ședința coaliției unde s-a discutat despre vaccinare. „Am stabilit de comun cu premierul că vine la 14.30 și nu a venit, acum întrebați-l pe el, eu am participat la toate ședintele coaliției”, a reacționat Orban.

Campania de vaccinare din România este mult încetinită. Doar 31% din adulți s-au vaccinat cel puțin cu o doză și zilnic se înregistrează doar câteva mii de noi doritori. În același timp, la nivelul Uniunii Europene, 70% din populație a fost vaccinată cel puțin cu o doză. Până pe 26 iulie, în România au fost vaccinate cu ambele doze sub 5 milioane de persoane, mai exact 4.799.196.

Liderii coaliției au inventariat la ședința de marți soluțiile posibile pentru a crește numărul de vaccinați prin stimulente și alte măsuri care să fie aplicate persoanelor vaccinate, astfel încât acestea să aibă acces la activități neesențiale.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.