POLITICă

PNL propune AJUTOARE de 700 de lei pentru energie. Cine ar putea beneficia


PNL propune AJUTOARE de 700 de lei pentru energie. Cine ar putea beneficia

E.Ş. | 2022-11-16 21:35

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a anunţat că Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă „pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023”. Liberalul a mai spus că va fi aprobat şi un program, din Fondul de coeziune pe care îl are România la dispoziţie, care vizează „ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat, noiembrie-martie”.

„S-a discutat despre viitorul program privind ajutoarele pentru energie. Vă pot confirma faptul că pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie.

Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă sumele înainte de sărbători. La fel, se va aproba un program din Fondul de coeziune la dispoziţia României care vizează ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat, noiembrie-martie. Pentru anul în curs suma va fi alocată şi va fi practic acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Iar pentru anul 2023, cei 700 lei ajutor pentru energie vor fi alocaţi şi viraţi în luna septembrie”, a explicat Ionuţ Stroe, miercuri, la finalul şedinţei BPN al PNL, conform .

Întrebat cine se încadrează la acel ajutor de 700 lei, Stroe a răspuns: „Pentru cei 700 de lei, propunerea es ca plafonul de vârstă să scadă la 60 de ani, iar veniturile să îi cuprindă pe toţi cei care au până în 2.000 lei. Să scadă vârsta la 60 de ani şi să crească veniturile”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că măsura privind ajutorul pentru încălzire „vizează aproximativ 4 milioane beneficiari, iar cea cu 50 de euro undeva la 2,4 milioane”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.