POLITICă

Premierul Ciucă detaliază AJUTOARELE pentru persoanele vulnerabile. Câți bani se vor da


Premierul Ciucă detaliază AJUTOARELE pentru persoanele vulnerabile. Câți bani se vor da

E.Ş. | 2022-11-17 19:37

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în judeţul Maramureş, despre ajutorul pentru plata facturilor la energie, că sunt bani care vin din fonduri europene, şi că discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022- martie 2023 şi noiembrie 2023-martie 2024.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, despre ajutoarele pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili în plata cheltuielilor pentru energie, că ”sunt măsuri care au fost anunţate de ministrul Boloş, iar banii sunt din acei 10% din fondul de coeziune, decizie luată la nivelul UE, pentru a se asigura protecţia cetăţenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice şi asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri”.

”Valoarea nominală specifică acestui procent de 10% este de 2,1 miliarde de euro. Din această sumă, o componentă va fi alocată pentru sprijinirea populaţiei vulnerabile şi la nivelul ministerului Investiţiilor se lucrează la formula tehnică, discutăm de aproximativ 800 sau 900 de miliarde de euro”, a spus şeful Executivului.

El a precizat că ”sunt bani care vin din fonduri europene, sunt bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie”.

”Ca atare discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022- martie 2023 şi noiembrie 2023-martie 2024. Ele vor fi asigurate în sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă iar pentru iarna viitoare, în luna septembrie”, a mai spus Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă „pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023”.

Liberalul a mai spus că va fi aprobat şi un program, din Fondul de coeziune pe care îl are România la dispoziţie, care vizează „ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat, noiembrie-martie”. El a mai precizat că prima măsură privind încălzirea vizează aproximativ 4 milioane beneficiari, iar cea cu 50 de euro undeva la 2,4 milioane.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.