POLITICă

Premierul Ciucă, MULȚUMIT de raportul Comisiei Europene: ”Îndeplinim toate criteriile pentru Schengen”


Premierul Ciucă, MULȚUMIT de raportul Comisiei Europene: ”Îndeplinim toate criteriile pentru Schengen”

E.Ş. | 2022-11-16 23:12

Premierul Nicolae Ciucă salută raportul pozitiv al Comisiei Europene privind aderarea României la Spaţiul Schengen de liberă circulație. Documentul confirmă eforturile făcute de România, a scris Ciucă pe Facebook.

„Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spațiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care țara noastră se află acum”, a transmis premierul Ciucă.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spațiul de liberă circulație. Noul raport de azi confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen”, a adăugat el.

Comisia Europeană a făcut, miercuri, public, raportul de evaluare pentru aderarea României la Spațiul Schengen, care este unul pozitiv, și a emis instrucțiuni către Consiliul JAI, care se va reuni în 8 decembrie pentru a lua decizia oficială de aderare.

„E momentul să spunem: Bine ați venit!”, a declarat miercuri comisarul pentru afaceri Interne al UE, în conferința de presă organizată după reuniunea Comisarilor pe tema extinderii Spațiului Schengen, referindu-se la România, Bulgaria și Croația. Cele trei țări au dat dovadă că pot să gestioneze frontiera comună a UE, au personal extrem de bine instruit și angajat, tehnologie, a explicat oficialul european.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.