POLITICă

Premierul desemnat, Dacian CIOLOȘ, întâlnire cu liderii PNL, UDMR și minorităților naționale, în încercarea de a reface coaliția


Premierul desemnat, Dacian CIOLOȘ, întâlnire cu liderii PNL, UDMR și minorităților naționale, în încercarea de a reface coaliția

P24 | 2021-10-13 09:01

O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare, informează News.ro.

Pentru PNL, potrivit informaţiilor din şedinţa de marţi seară a conducerii partidului, discuţia s-ar putea limita la a recomanda din nou USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură. Şi liderul UDMR Kelemen Hunor are o problemă legată de contribuţia USR la căderea Guvernului Cîţu, considerând necesare mai întâi explicaţii din partea USR. Deşi Dacian Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, el nu a exclus nici varianta Guvernului minoritar. Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost mult mai tranşant, anunţând că, dacă foştii parteneri de guvernare vor dori să negocieze refacerea coaliţiei, o concluzie a negocierilor ar putea fi prezentată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, iar în caz contrar un guvern format exclusiv din membri USR poate fi pregătit inclusiv la finalul acestei săptămâni.

Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia în forma sa iniţială, dar nu exclude nici varianta unui guvern minoritar USR dacă negocierile eşuează.

„Obiectivul nostru este clar, să pregătim un Guvern care să fie votat rapid în Parlament şi să gestioneze această situaţie de criză”, a spus Cioloş, arătând că vor apela la partenerii de la PNL şi UDMR, împreună cu minorităţile, argumentând că există un acord de coaliţie care nu a fost rupt până acum. 

El a vorbit şi despre un guvern minoritar USR.

„Nu excludem, dar dacă vom merge cu un guvern minoritar, vom merge cu un program politic, cu un program de reforme, cu un program de măsuri pe care noi vrem să-l asumăm şi dacă va exista susţinere în Parlament pentru acel program, mergem mai departe, dacă nu, nu. Dar vom prezenta un program şi o echipă”, a afirmat Dacian Cioloş, referindu-se la varianta Guvernului minoritar.

Vicepreşedintele Dan Barna a declarat că evoluţiile depind de ce se va întâmpla la întâlnirea de miercuri.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.