POLITICă

PSD atacă dur Guvernul pe subiectul PNRR: ”Să își ceară scuze în genunchi pentru AROGANȚĂ și prostie”


PSD atacă dur Guvernul pe subiectul PNRR: ”Să își ceară scuze în genunchi pentru AROGANȚĂ și prostie”

E.Ş. | 2021-04-26 21:11

PSD a lansat un atac la adresa coaliției de guvernare, după Comisia Europeană a obiectat la mai multe componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Principalul partid de opoziție solicită din nou ca Planul să fie prezentat în Parlament, în caz contrar cerând demisia ministrului Cristian Ghinea.

"Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți ”partenerii” din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă.

Ați refuzat consensul politic, dialogul public și implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă. Ați refuzat să faceți un parteneriat onest cu autoritățile locale. Ați refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor. Ați refuzat să veniți cu acest plan în Parlament.

Toate au fost cereri legitime pe care PSD le-a adresat acestei Coaliții.

În loc de rânjete superioare și autosuficiente, puteau măcar să răsfoiască viziunea PSD despre Planul Național de Redresare și Reziliență pe care specialiștii PSD au propus-o și pe care ei au ignorat-o.

PNRR nu e planul lui Ghinea și al Coaliției lor de looseri. PNRR este un plan național la care fiecare trebuie să își aducă contribuția pentru a ieși ceva bun.

Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia. Repede! Pentru că deja România riscă să nu aibă plan aprobat înainte de octombrie 2021, ceea ce face aproape imposibilă atingerea țintei de angajare a 70% din sume până la finalul anului 2022.

PS: Ghinea, pune mâna și citește viziunea PSD despre PNRR. Ia cu tine un pix și o foaie, arogantule!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunțase în urmă cu câteva zile că le va propune colegilor din partid declanşarea grevei parlamentare dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi prezentat în Parlament.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.