POLITICă

Sorin Grindeanu FACE PRAF guvernul Orban: ”Nu vă faceți că nu înțelegeți!”


Sorin Grindeanu FACE PRAF guvernul Orban: ”Nu vă faceți că nu înțelegeți!”

E.Ş. | 2020-10-29 20:23

Partidul Social Democrat face un nou apel către Guvern, respectiv către ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, să pună bugetul pe anul viitor în transparenţă publică, a declarat joi prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu.

"Facem un apel către Guvern de a pune - că se pare că n-au înţeles - în transparenţă publică, în transparentizare bugetul. (...) Am înţeles tactica domnului Cîţu de a se face că nu înţelege ce spunem. Nu am spus să-l trimită spre Parlament să fie votat şi aşa mai departe. Am spus că vrem să intre în procesul de transparentizare publică. Să se uite ce s-a întâmplat în 2016, pentru că informaţiile noastre sunt că vor creşte taxe şi impozite, că vor da oameni afara şi că vor face un acord cu FMI - nu neapărat e un lucru rău acest acord -, dar cred că românii trebuie să ştie despre ce e vorba. Aşa că nu vă faceţi că nu înţelegeţi, domnule Orban şi domnule Cîţu, vrem să respectaţi legea, să puneţi bugetul în transparenţă publică", a spus Grindeanu, la sediul PSD.

Potrivit acestuia, premierul va fi invitat în Parlament pe acest subiect.

"Probabil colegii mei de la Parlament au trimis deja invitaţia către primul-ministru, dacă nu, probabil o s-o trimită în zilele următoare. Noi ne-am dori să vină cât mai repede, dacă e posibil săptămâna viitoare. Cred că e o problemă extrem de importantă pentru români. (...) Cred că totuşi şi alte forţe politice îşi doresc transparenţă. Aşa că nu cred că o să fim neapărat singuri în acest demers legitim", a adăugat Grindeanu, conform .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.