POLITICă

Un prim EȘEC în discuțiile dintre Dacian Cioloș, PNL și UDMR. Mesajul lui Florin Cîțu


Un prim EȘEC în discuțiile dintre Dacian Cioloș, PNL și UDMR. Mesajul lui Florin Cîțu

E.Ş. | 2021-10-13 18:29

Discuția dintre premierul desemnat Dacian Cioloș și liderii partidelor din coaliția de guvernare s-a încheiat după aproximativ o oră. A fost o rundă așteptată pentru soarta unui viitor guvern, catalogată însă de multe surse politice drept o întâlnire "de curtoazie".

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români și pentru mandatul dat de Klaus Iohannis, a subliniat Florin Cîțu. Astăzi nu a fost o concluzie. Mi se pare normal ca cei care au declanșat criza să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, dar astăzi nu avem nicio concluzie. El dorește să refacă coaliția și o să mai discutăm.

Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția trebuie să vină în primul rând de la cei care au băgat România în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere, despre altceva.

Responsabilitatea găsirii unei majorități este a domnului dacian Cioloș. PNL este un partid responsabil, suntem aici, vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi suntem cei care au declanșat această criză, a reitera Cîțu.

Astăzi n-a fost o negociere în primul rând, a fost o discuție, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a arătat Cîțu.

”Dacă vom avea o altă discuție, poate se va prezenta și programul de guvernare”, a subliniat premierul demis.

Pentru alte discuții, Florin Cîțu va merge în PNL. Mâine va fi o ședință de Birou executiv.

După întâlnire, Dacian Cioloș a anunțat că nu s-a luat nicio decizie. El a precizat totuși că miercuri seară se va întruni un Birou Național al USR.

După întâlnire, liderul PNL și cel al UDMR au continuat să discute înainte de a ieși la declarații în fața jurnaliștilor.

"Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale", a declarat Dacian Cioloș la intrarea la negocieri. "N-am venit la această întâlnire ca să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii noștri de coaliție, ci ce sunt ei dispuși să ofere de fapt României", a adăugat el.

La discuții a participat și liderul Grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.