POLITICă

USR a votat alături de AUR pentru verificarea averii președintelui Iohannis


USR a votat alături de AUR pentru verificarea averii președintelui Iohannis

E.Ş. | 2021-10-25 22:42

Grupurile Parlamentare AUR au făcut o solicitare către Camera Deputaților și Senat pentru demararea procedurilor legale de verificare a averii președintelui Klaus Iohannis. Inițiativa a fost votată și de USR.

Documentul, semnat de cei doi președinți AUR, mai prevede ca Președintele României să fie prezent la ședința în care este analizată averea sa.


USR a votat alături de AUR pentru verificarea averii președintelui Iohannis

„Baza legală a solicitării este constituită de Art. 25 din Legea nr.115/1996 pentru declararea și controlul averii demnitarilor, magistraților, a unor persoane cu funcții de conducere și de control și a funcționarilor publici, care prevede că „Averea președintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorității deputaților și senatorilor. În acest ultim caz, Președintele României poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută”, se precizează în documentul adresat Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, consultat de .

Solicitarea AUR a fost votată și de USR-PLUS, dar nu a primit sprijinul PSD, care s-a abținut, astfel că nu a trecut de Parlament.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.