POLITICă

USR îi refuză pe liberali și anunță că nu vor vota un Guvern minorita. Ce condiții pun pentru a reveni la guvernare


USR îi refuză pe liberali și anunță că nu vor vota un Guvern minorita. Ce condiții pun pentru a reveni la guvernare

PUTEREA24 | 2021-10-25 14:35

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că ei nu vor susține un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, dar au pus un set de patru condiții pentru refacerea coaliției de guvernare.

”Din punctul nostru de vedere, soluția este un Guvern majoritar fie cu USR, fie cu PSD. PNL-ul trebuie să aleagă ceea ce doresc să facă. Domnului Ciucă i-am spus că astfel de discuții trebuie să pornească de la măsuri clare de reforme, un cadru general pentru bugetul în anul 2022 ca să nu mai stăm ulterior în Guvern să discutăm cum se împart banii. Al treilea element ar fi fost un mecanism clar de luare a deciziilor în coaliție și al patrulea element ar fi un pachet legislativ pentru pregătirea PNRR.

Mandatul domnului Ciucă este cel de a susține un guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susține un astfel de guvern. Știu că PNL are negocieri cu PSD și cred că vor continua acele negocieri.

Domnul Ciucă ne-a spus că va transmite acest mesaj conducerii PNL, dar mandatul său actual este pentru un guvern minoritar.”, a spus Dacian Cioloș.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.