POLITICă

VIDEO De ce s-a supărat ministrul Daea pe jurnaliști: ”Liniște! Liniște! Liniște!”


VIDEO De ce s-a supărat ministrul Daea pe jurnaliști: ”Liniște! Liniște! Liniște!”

E.Ş. | 2022-08-10 16:13

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a arătat supărat pe relatările presei referitoare la tot felul de ”scenarii apocaliptice” după secetă și incendii de vegetație. Ministrul a dat asigurări că, în pofida secetei, producția de cereale, inclusiv la floarea-soarelui, va fi suficientă și va fi ulei în România.

„România va avea destulă producție agricolă și va avea și ulei. Liniște, liniște, liniște! (...) Sunt ministrul Agriculturii și trebuie să introduc liniștea și încrederea. Am văzut și abordările astea apocaliptice, când se deschid ecranele de televizor că ia foc un lanul, că auzi sirenele, că se întâmplă nu știu ce. Și copiii în pântece se sperie. Nu-i bine!”, a asigurat Petre Daea, miercuri, în briefingul după ședința de Guvern.

„În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depăşeşte nevoile ţării. În niciun caz altul. Păi, nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii grâu. Sub nicio formă”, a mai spus ministrul Petre Daea, întrebat despre scăderea producției la grâu.

„Sunt atent, ştiu exact ce înseamnă contracte în derularea lor, nu mă găsesc nepregătit, de asta mă şi trezesc dimineaţa mai devreme. (…) Estimările mele sunt stabilite pe baza datelor pe care le am de la structuri. Ştiu în fiecare zi ce kilogram de grâu iese afară. Nu vreau să vă transmit eu informaţiile acestea exacte pentru că nu vreau să intru în piaţă şi vreau doar să ştiţi că e pe mâini bune balanţa şi pe decizii cumsecade, corecte, bine asigurate.

Nu o să vedeţi de la mine cifrele acestea pentru că nu vreau să dau posibilitatea unor interpretări care pe mine m-ar putea duce într-o situaţie în care să nu fie bine pentru piaţă. Eu vreau să fie bine pentru piaţă, vreau să fie bine pentru ţară, vreau să fie bine pentru fermieri, vreau să fie bine pentru procesatori”, a mai spus Petre Daea.

Momentul poate fi văzut la minutul 39


Galerie media:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.