SăNăTATE

24 de noi spitale intră în lupta cu virusul COVID-19


24 de noi spitale intră în lupta cu virusul COVID-19

E.Ş. | 2020-11-18 21:34

Încă 24 de unități medicale din țară intră în lupta cu noul coronavirus, a anunțat, miercuri seara, în ședința de Guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a anunțat că alte 280 de paturi de ATI vor fi operaționalizate.

„Am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel național și în București. Astăzi (miercuri – n.r.), am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unități medicale în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă”, a spus Tătaru, în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătății a spus că după evaluarea fiecărui spațiu în parte de către echipele de la inspecția sanitară de stat, ISU și cele de la ANMDR, se va face și o evaluare a necesarului de personal pentru a putea operaționaliza cele 280 de paturi de ATI.

„Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primește un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârșitul săptămânii avem un prim raport cu unitățile care au fost verificate”, a mai spus ministrul.

(sursa: )



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.