SăNăTATE

BĂUTURILE care te pot scăpa de durerile de spate


BĂUTURILE care te pot scăpa de durerile de spate

E.Ş. | 2023-01-16 23:29

Durerile de spate pot fi cu adevărat chinuitoare și ne pot împiedica să facem activitățile zilnice. În afara tratamentului prescris de medic și a exercițiilor fizice, există două băuturi care pot ușura durerile.

Apa face minuni pentru durerile de spate

Medicul Dana Cohen, autorul cartii Quench: Beat Fatigue, Drop Weight, and Heal Your Body Through the New Science of Optimum Hydration, o carte despre stiinta si importanta apei, considera ca o hidratare adecvata este „cel mai important lucru pe care il putem face pentru a trata si preveni bolile cronice”.

Dr. Cohen spune: „Atunci cand suntem deshidratati, lichidul merge intotdeauna mai intai la creier si este transportat din alte zone ale corpului, cum ar fi articulatiile. Fascia noastra, tesutul conjunctiv care sustine fiecare celula si organ din corp, se poate incurca si innoda, facand miscarea dureroasa, dificila si rigida”.

Faptul ca nu bei suficienta apa poate duce cu siguranta la dureri de spate, potrivit Dr. Cohen. „Discurile dintre vertebrele noastre au nevoie de lichid pentru a amortiza oasele”, spune ea.

„Acestea pot deveni putin uscate si fragile atunci cand nu sunt hidratate corespunzator, exacerband durerile de spate.”

Exista anumite afectiuni dureroase cronice care pot fi agravate de deshidratare. Dr. Cohen enumera durerile de cap, migrenele, artrita, durerile articulare, fibromialgia si rigiditatea generala ca fiind afectiuni care pot fi afectate de deshidratare.

Medicul impartaseste, de asemenea, cateva sfaturi pentru a creste hidratarea:

- Adauga un strop de lamaie si un varf de cutit de sare pentru electroliti.

- Bea un smoothie in fiecare zi, unul care sa includa multe verdeturi amestecate cu apa. Adauga lamaie, ghimbir si mar pentru aroma.

- Bea un pahar de apa inainte de fiecare masa.

- Incorporeaza alimente hidratante in dieta ta, cum ar fi multe legume, seminte de chia si mai multe alimente neprocesate.

Ceaiul potrivit pentru durerile de spate

Unele ceaiuri au proprietati antiinflamatorii. Acesti compusi sunt un tip de tanin numiti polifenoli si actioneaza pentru a atenua substantele chimice din organism responsabile de durere si inflamatie. Unele ceaiuri specifice poarta mai multi polifenoli decat altele, care pot scadea mai bine inflamatia. De exemplu, ceaiul verde este, de obicei, mai bogat in polifenoli decat ceaiul negru.

Este un concept care a fost studiat in ultimii ani, cum ar fi un studiu din 2016 care s-a axat pe persoane cu artrita reumatoida – timp de sase luni, expertii au observat „o imbunatatire semnificativa” cand a venit vorba de simptomele bautorilor de ceai verde.

„Probabil ca ceaiul verde functioneaza cel mai bine ca parte a unui stil de viata antiinflamator si a schimbarilor nutritionale asociate care pot ajuta organismul sa combata inflamatia”, spune dr. David Kiefer, MD, profesor asistent clinic in cadrul Departamentului de Medicina de Familie si Sanatate Comunitara de la Universitatea din Wisconsin.

Daca te confrunti cu dureri de spate si bei ceai doar pentru a te vindeca, probabil ca nu vei vedea rezultate miraculoase. Dr. Kiefer spune ca, pentru a ameliora durerea si a diminua inflamatia, ceaiul, in special ceaiul verde, ar trebui sa fie ingerat in mod regulat timp de saptamani, daca nu luni, ceea ce poate fi greu daca te confrunti cu dureri in fiecare zi.

Consumul de ceai antiinflamator, chiar daca nu diminueaza durerea, aduce alte beneficii. De exemplu, studiile sugereaza ca ceaiul verde are proprietati usor anticancerigene si antidiabetice si poate ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.