SăNăTATE

Ce se întâmplă cu vaccinul antigripal? Nelu Tătaru: Încă 600.000 de doze au fost trimise către medicii de familie


Ce se întâmplă cu vaccinul antigripal? Nelu Tătaru: Încă 600.000 de doze au fost trimise către medicii de familie

PUTEREA24 | 2020-11-17 09:45

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni seară, că încă 600.000 de doze de vaccin antigripal destinate pacienților din categoriile de risc au fost trimise către medicii de familie, iar restul până la aproape trei milioane vor ajunge până la începutul lunii viitoare. Ministrul Sănătății a susținut, luni seară, pentru Realitatea Plus, că, în total, până la 2.970.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie și în spitale, până la începutul lui decembrie.

„Chiar astăzi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar către Direcțiile de Sănătate Publică, să le îndrume către medicii de familie iar, spre sfârşitul săptămânii - începutul săptămânii viitoare, va mai fi încă o tranşă de 500.000 de doze, rămânând ca spre sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie să vină restul de doze până la 2.970.000 de doze pe care le-am achiziţionat pentru desfăşurarea vaccinării, prin medicii de familie şi în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus.

Declarațiile vin în contextul în care vaccinul antigripal nu se mai găsește în farmacii. Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze: „În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin gripal în România. Vechiul guvern PSD comandase cam 1,5 milioane de doze, iar noul guvern liberal a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze. Aceste doze vor veni în tranțele negociate de guvern și e clar că în pandemie cererea e mai mare”.

Cât despre vaccinul anticoronavirus, ministrul Sănătății a precizat că acesta e preferabil în locul trecerii prin boală.

„Recomandarea mea este să ne vaccinăm tocmai pentru siguranţa pe care ne-o dă un vaccin şi nu o trecere prin boală”, a punctat ministrul Nelu Tătaru.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.