SăNăTATE

Ce sunt anticorpii monoclonali, cel mai EFICIENT tratament anti-COVID


Ce sunt anticorpii monoclonali, cel mai EFICIENT tratament anti-COVID

PUTEREA24 | 2021-10-17 19:23

Medicul Adrian Marinescu, Institutul Matei Balş: Este tratamentul cel mai eficient în infecţia cu Sars Cov-2, cu condiţia să fie administrat la debutul bolii. Anticorpii monoclonali sunt sintetizaţi în laborator ca versiuni ale anticorpilor naturali pe care sistemul imunitar îi produce atunci când se întâlneşte cu un virus.

„Anticorpii monoclonali antispike, fac această precizare pentru că şi alte medicamente intră în categoria anticorpilor monoclonali (tocilizumab, de exemplu, şi nu număi), reprezintă tratamentul cel mai eficient în infecţia cu Sars Cov 2, cu condiţia să fie administrat la debutul bolii. Acest lucru înseamnă în primele şapte zile de la debutul simptomatologiei, atunci când vorbim de o formă uşoară sau medie, la pacienţii vulnerabili, cei cu boli cronice sau sunt în vârstă, la care ne aşteptăm să existe cu o mare probabilitate o evoluţie nefavorabilă. Este un tratament care previne formele complicate”, a spus Adrian Marinescu.

Pentru a administra tratamentul, medicii au nevoie de o testare şi o evaluare rapide, iar pacientul trebuie să poată fi monitorizat acasă. Totuşi, în România pacienţii se plâng că ambulanţele ajung şi la câteva zile pentru testare pentru că există o cerere uriaşă. Dacă pacientul ajunge la timp la spital şi este la debutul bolii, după ce i se fac analizele şi primeşte tratamentul cu anticorpi monoclonali, în trei ore poate fi deja acasă.

„Trebuie să fie un pacient care nu a primit alte tratamente de tip cortizon, alţi anticorpi monoclonali şi diverse alte terapii. Este un pacient nou, căruia trebuie să îi punem un tratament exact de la debutul bolii. O singură administrare este suficientă, care poate să însemne amestecarea a două flacoane în funcţie de tipul de anticorpi. Poate fi administrată doar la spital, trebuie monitorizat, dar este genul de tratament pe care îl pot folosi în camera de gardă, aşa cum fac şi americanii. Vorbim de forme uşoare şi medii, nu de pacienţi care au nevoie de oxigen”, a mai spus Adrian Marinescu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.