SăNăTATE

COVID-19: Imunitatea naturală, de 7 ori mai puternică decât cea oferite de vaccinuri


COVID-19: Imunitatea naturală, de 7 ori mai puternică decât cea oferite de vaccinuri

PUTEREA24 | 2021-07-20 13:18

În cea mai recentă actualizare de la Ministerul Sănătății din Israel, se pare că pacienții care au supraviețuit infecției COVID-19 se bucură de o imunitate mult mai mare decât cea oferită de vaccinuri. Potrivit datelor care au ținut evidența noului val al pandemiei din Israel, care a început în luna mai, cei care s-au recuperat după coronavirus au fost de aproape 6,72 ori mai imuni la infecție decât cei care au fost vaccinaţi, informează de Israel National News, citați de BlackNews.ro.

În ultimele două luni, baza de date a țării a înregistrat 7.700 de noi infecții. Aproximativ 40% din cazuri (mai mult de 3.000 de pacienți) au fost evenimente revoluționare, în timp ce pacienții care au avut un istoric anterior cu virusul nu au reprezentat nici măcar 1% (72 de pacienți) din cazuri.

În timp ce populația totală a israelienilor care au fost infectaţi COVID-19 s-a ridicat la 835.792 de persoane, cei 72 de pacienți re-infectați au arătat că rata infecției la aceștia a fost de 0,0086%.

Între timp, având în vedere cei 5.193.499 de cetățeni vaccinați, cele peste 3.000 de cazuri descoperite au demonstrat că protecția vaccinului era de 0,0578%.

Reunind cifrele, este clar că imunitatea naturală după boala COVID-19 este de cel puțin șase ori mai bună decât cea declanșată de vaccinuri.

Luând această proporție, Life Site News a susținut că aceasta este o dovadă din viața reală care îl pe contrazice consilierul medical şef din Statele Unite, dr. Anthony Fauci, care a declarat că imunitatea naturală este mai puțin robustă decât cea oferită de vaccinuri.

„Vaccinarea la persoanele infectate anterior [cu COVID-19] mărește semnificativ răspunsul imun. Vaccinurile, de fapt, cel puțin în ceea ce privește SARS-CoV-2, se pot descurca mai bine decât natura ”, spunea Fauci.

În decembrie anul trecut, Israelul a început să administreze vaccinurile Pfizer-BioNTech cetățenilor săi de până la 16 ani. Până la sfârșitul lunii martie a acestui an, mai mult de jumătate din populația sa primise două doze.

În timp ce țara a început să cunoască o scădere constantă a ratelor de infecție, la mijlocul lunii aprilie, varianta Delta a lovit din nou comunitatea și acum reprezintă mai mult de 90% din cazurile noi, a raportat CNN săptămâna trecută.

Deoarece țara din Orientul Mijlociu ia în considerare acum o nouă doză de rapel pentru o protecție mai optimizată împotriva virusului, unii cercetători din Israel revizuiesc necesitatea administrării vaccinurilor pacienților infectați anterior.

Într-un studiu publicat pe 24 aprilie care a lucrat cu datele din Ministerul Sănătății din Israel și Biroul Central de Statistică și, oamenii de știință din Israel au ajuns la concluzia că există „dovezi puternice” că cei care au supraviețuit COVID-19 pot fi binecuvântați cu „durată îndelungată de imunitate ”care ar putea fi chiar pentru toată viața.

În ceea ce privește eficacitatea vaccinului Pfizer, deși cercetătorii au spus că oferă și niveluri semnificative de protecție, acestea erau „marginal mai mici decât imunitatea naturală la infecția anterioară”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.