SăNăTATE

Cum tratăm eficient CONTRACTURILE musculare. Sfatul specialistului


Cum tratăm eficient CONTRACTURILE musculare. Sfatul specialistului

E.Ş. | 2020-09-08 20:40

Contracturile musculare de la nivelul gâtului, în zona cefei, de exemplu, sunt deranjante, greu de tratat și de alungat. Terapeutul Dan Bujor explică care sunt cauzele și modalitatea de tratament a acestor dureri.

”Sunt situații medicale care apar din cauza scurtării dureroase a fibrei musculare. Tensiunea intramusculară permanentă presează pe vasele și capilarele intramusculare determinând o deficiență circulatorie intramusculară, ceea ce provoacă hipoxie musculară, mai pe înțelesul tuturor vorbim de o slabă oxigenare a mușchiului. Acumularea de dioxid de carbon în mușchi provoacă durere. Mușchii în stare de contractură sunt fermi la palpare, tendonul este întins, iar imobilizarea le reduce semnificativ amplitudinea de mișcare.

Contracturile pot apărea în urma unor solicitări fizice intense sau a purtării unor greutăți mult prea mari. Contracturiile musculare pot fi determinate și de prezenta unor afecțiuni ale coloanei vertebrale: scolioză, cifoză, spate plan sau lordoză. De asemenea, afecțiunea poate apărea în sarcină sau din cauza unei atitudini vicioase a coloanei vertebrale. Și, pentru că acest aspect ne interesează, contracturile musculare pot apărea bunăoară și în timpul repetițiilor, ba chiar în timpul spectacolelor de balet” explică terapeutul pentru .

Dan Bujor are și câteva recomandări pentru cei care se confruntă cu aceste neplăceri:

”Masajul poate fi de ajutor în cazul contracturilor musculare. Aici vorbim despre o tehnică specială în care terapeutul se folosește de coate, antebrate, pumni și degete în timpul unei ședințe. Tipul de masaj potrivit în cazul unei astfel de suferințe se numește Deep Tissue și presupune manevre care se execută de-a lungul, dar și contra fibrei muscular și a tendoanelor. Aceste manevre au rolul de a relaxa în profunzime musculatura, de a restabili circulația sanguină deficitară, de a asigura un flux sangvin și limfatic bun. Masajul decontracturant al spatelui va înlătura stările de amorțeală sau oboseală acută, resimțite la nivelul musculaturii spatelui, gâtului, umerilor și al bazinului”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.