SăNăTATE

DAUNE morale de 5.000 de euro pentru familia unui pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava


DAUNE morale de 5.000 de euro pentru familia unui pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava

E.Ş. | 2022-01-31 19:32

Familia unui pacient care a murit de Covid în Spitalul Județean de Urgență Suceava ar putea primi daune morale de 5.000 de euro. Bărbatul, internat pentru alte boli, s-a infectat cu noul coronavirus în timpul spitalizării şi s-a stins la scurt timp.

Bărbatul în vârstă de 73 de ani a venit la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, cu dureri intense la un picior afectat de varice. Potrivit procedurilor de triaj a făcut test PCR, rezultatul fiind negativ.

A fost internat în secția ATI non-covid cu suspiciunea de sepsis cu punct de plecare digestiv, iar starea lui s-a ameliorat. După 9 zile la ATI a fost transferat pe secția de gastro-enterologie,  dar pe 4 februarie starea pacientului s-a degradat brusc, prezentând insuficiență respiratorie. A fost testat din nou pentru SARS COV-2, iar rezultatul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat în aceeași zi în secția de boli infecțioase, iar pe 6 februarie, soția a fost anunțată că soțul ei a murit.

Aceasta s-a adresat instanței, susținând că neglijența cadrelor medicale a dus la infectarea și decesul bărbatului și a cerut daune de jumătate de milion de euro. Pe 10 ianuarie, Tribunalul Suceava i-a dat câștig de cauză femeii, unitatea medicală fiind obligată să-i achite 5.000 de euro daune morale. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs de unitatea medicală, transmite .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.