SăNăTATE

Medicii cer să NU mai plătească asigurarea de sănătate


Medicii cer să NU mai plătească asigurarea de sănătate

E.Ş. | 2023-04-10 20:35

Angajaţii din sistemul sanitar cer scutirea de la plata contribuţiei de asigurări de sănătate. Au inițiat chiar o petiție online, cu argumentul că măsura ar însemna recunoașterea muncii cadrelor medicale, dar și o cale de a le convinge să nu mai plece din țară.

Petiţia online a adunat peste 2.400 de semnături. 

Unul dintre iniţiatorii petiţiei explică faptul că solicitarea publică este un semnal de alarmă şi că ar putea fi o modalitate prin care cadrele medicale să fie stimulate să rămână să lucreze în ţară.

"Este vorba de recunoaşterea eforturilor care se fac. (...) Noi ne amăgim cu ideea că la Casa Națională de Asigurări de Sănătate se strânge cel mai mare buget din țară, dar dacă împărțim acest buget la numărul de pacienți din România, constatăm că avem cel mai mic buget pe pacient din întreaga Uniune Europeană" a declarat Cosmin Alexandrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator, conform . 

Inițiatorii petiției spun că necesarul de medici din România este acoperit în proporţie de 70% şi că în următorii 5-7 ani, aproximativ 10.000 de cadre medicale ar urma să se pensioneze.

Sindicaliștii SANITAS recunosc că eliminarea taxei nu ar rezolva problema.

"Ar diminua fondurile şi aşa puţine. În sistemul sanitar sunt 300.000 de lucrători aproximativ, după ultimele date de la INSS. Nu cred că ar fi benefic, din contră, noi credem că atragerea de fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar din România ar trebui să fie o prioritate." consideră Iulian Pope, vicepreşedinte SANITAS, 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.