SăNăTATE

Medicul Octavian Jurma: ”Nu vă obligă nimeni să vă vaccinați. Doar pandemia vă obligă să vă INFECTAȚI fără consimțământ!”


Medicul Octavian Jurma: ”Nu vă obligă nimeni să vă vaccinați. Doar pandemia vă obligă să vă INFECTAȚI fără consimțământ!”

E.Ş. | 2021-10-25 18:47

Octavian Jurma laudă campania de vaccinare din ultimele zile, dar cercetătorul avertizează că trebuie menţinut ritmul. Medicul le răspunde celor care reclamă faptul că sunt obligaţi să se vaccineze, precizând că medicii şi autorităţile doar recomandă vaccinarea.

Medicul explică faptul că vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat, care se semnează înainte. ”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele”, a transmis specialistul.

”Dragilor, nu vă obligă nimeni să vă vaccinaţi, nici eu, nici medicii, nici autorităţile statului. Noi doar vă recomandăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat şi semnat la centrul de vaccinare. Aşadar, trebuie să vrei să te vaccinezi şi să semnezi că vrei să te vaccinezi, înainte să se atingă un medic de tine”, a transmis medicul Octavian Jurma celor care acuză că sunt obligaţi să se vaccineze.

În schimb, specialistul le explică faptul că pandemia nu întreabă.  ”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele pentru că se infectează, nu pentru că se vaccinează”, a mai transmis medicul.

Acesta se arată, însă, revoltat de transformarea certificatului verde într-un instrument de represiune împotriva celor nevaccinaţi prin eliminarea testelor din criteriul de validare.

”Rolul certificatului digital verde este să ne unească pe o platformă de responsabilitate, nu să ne dividă pe o platformă de discriminare”, a mai transmis medicul.

Octavian Jurma afirmă că, dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane. El adaugă că, în weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta. „Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile”, explică el pe .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.