SăNăTATE

Ministrul Sănătăți: ”Urmează o lună grea, o lună de încercare”


Ministrul Sănătăți: ”Urmează o lună grea, o lună de încercare”

E.Ş. | 2020-09-07 23:24

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că urmează o lună grea în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar.

Ministrul Sănătății a afirmat că un test negativ de infectare cu SARS COV-2 nu garantează că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi ulterior și a precizat că e bine ca testarea să se păstreze în cadrul anchetelor epidemiologice: "Un test este o stare de moment. Nimeni nu spune că dacă astăzi sunt negativ, peste două zile nu pot fi pozitiv."

Nelu Tătaru a subliniat că suntem încă în valul 1 al pandemiei, în cea de-a doua fază, pe acel platou de stabilizare și a precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19:

"Este o lună de încercare,  o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea, care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală" spune Ministrul Sănătății la .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.