SăNăTATE

ONU anunță ”pandemia săracilor”: Un miliard de persoane sunt expuse riscului de HOLERĂ


ONU anunță ”pandemia săracilor”: Un miliard de persoane sunt expuse riscului de HOLERĂ

E.Ş. | 2023-05-19 16:33

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunțat, vineri, că un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră, pe care a catalogat-o drept o "pandemie a săracilor".

"Există o pandemie care îi ucide pe cei săraci chiar în faţa ochilor noştri şi ştim exact cum să o oprim, dar avem nevoie de mai mult sprijin şi de mai puţină inerţie din partea comunităţii globale pentru că, dacă nu acţionăm acum, se va înrăutăţi", a afirmat, vineri, la Geneva, în cadrul unei conferinţe de presă, Jerome Pfaffmann Zambruni, şeful unităţii pentru urgenţe de sănătate publică la UNICEF.

"OMS estimează că un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră", a subliniat colegul său, Henry Gray, unul dintre responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care se ocupă de lupta împotriva acestui flagel, care se răspândeşte în absenţa condiţiilor sanitare adecvate şi a penuriei de apă potabilă.

Holera provoacă diaree şi vărsături şi poate fi deosebit de periculoasă pentru copiii mici, informează AFP, citată de .

ONU are nevoie de 640 de milioane de dolari pentru lupta împotriva bolii infecţioase. Potrivit organizaţiei, cu cât se întârzie mai mult intensificarea acestei lupte, cu atât situaţia se va înrăutăţi.

Potrivit OMS, campaniile de vaccinare au fost foarte mult îngreunate.

Până în acest an, 24 de ţări au semnalat focare de holeră, în creştere comparativ cu 15 la jumătatea lunii mai a anului trecut.

Ţări care nu sunt de obicei afectate sunt în prezent victime ale vibrionului holeric, iar rata de mortalitate depăşeşte cu mult rata constatată în mod obişnuit, de 1%.

În total, OMS şi UNICEF, care lucrează în strânsă coordonare pentru combaterea acestei bacterii, au nevoie de 160, respectiv 480 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a interveni în peste 40 de ţări.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.