SăNăTATE

Peste 12.000 de persoane s-au imunizat la Maratonul Vaccinării din București


Peste 12.000 de persoane s-au imunizat la Maratonul Vaccinării din București

PUTEREA24 | 2021-05-09 10:16

Maratonul vaccinării din Capitală a intrat în cea de-a treia zi și ultima. Până duminică dimineață, peste 12.000 de persoane s-au vaccinat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Potrivit medicilor, mulți dintre cei veniți să se imunizeze anti-COVID au fost seniori care n-au reușit să se programeze online.

Sâmbătă a fost a doua zi la rând când numărul persoanelor vaccinate a trecut de 100.000 în România.

La maratonul vaccinării de la Sala Palatului și Biblioteca Națională au venit tineri și vârstnici, deopotrivă. Seniorii au preferat acest mod de a se imuniza, pentru că, spun ei, au avut dificultăți în a se înregistra pe platforma de vaccinare.

"Este foarte util, am evitat aglomeratia", spune un bătrân. 

O altă persoană declară că vaccinarea e cadoul pe care și l-a făcut pentru ziua de naștere.

"Patru generații suntem, am hotărât să ne vaccinăm. Aici e străbunica, bunica și mama, eu sunt doar mama, iar ea e mama mea și ea e fiica mea", spune o femeie, la Biblioteca Națională.

Tinerii s-au vaccinat cu gândul la apropiata vacanță de vară. Unii au venit la centrul de vaccinare direct cu trolerul.

Oamenii spun că au ales să se vaccineze pentru că vor să plece în concediu în străinătate, dar și în țară: "Să pot să ajung în Vamă și să călătoresc efectiv".

"Eu m-am vaccinat pentru că aștept concertele și mi-am luat și un tricou sugestiv la mine cu trupa mea favorită Modern Talking", spune un tânăr.

Au fost și străini cu rezidență în România care au venit să se imunizeze la București.

"În iulie vrem să mergem în Austria și cred că este mai ușor dacă facem așa (n.r. dacă ne vaccinăm)", afirmă un bărbat.

Ca și în ziua precedentă, la Biblioteca Națională, ritmul vaccinării a mers în paralel cu cel al muzicii clasice. Medicii spun că maratonul imunizării se dovedește un succes.

Prof. dr Viorel Jinga, rectorul Universității Medicină și Farmacie "Carol Davila": "Nu ne-am propus să avem o țintă a numărului de persoane vaccinate în cele două centr"e.

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului: "Soluția ca să putem trimite copiii la școală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură".

Maratonul vaccinării din București continuă până luni dimineață la ora 8.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.