SăNăTATE

Rafila contrazice raportul privind reacțiile adverse la vaccin


Rafila contrazice raportul privind reacțiile adverse la vaccin

PUTEREA24 | 2023-01-12 09:38

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că nu au fost 41.000 de reacții adverse ca urmare a vaccinării împotrriva Covid-19, ci doar 19.500. El arată că raportul CNCAV nu vorbește despre numărul de perosane, ci despre numărul de reacții, asta pentru că o persoană ar fi putut să aibă mai multe reacții adverse.

„Asta  nu e in regula, pentru ca orice suferinta, si mai ales in cazurile de deces, sunt evenimente tragice, care nu trebuie desconsiderate.

Discutia despre efecte adverse a inceput dupa un raport anual al Institutului de Sanatate Publica, unde sunt date legate de imbolnaviri si vaccinare.

Cifrele arata ca in 2021, cand s-a facut majoritatea vaccinurilor, au fost 15,8 milioane de persoane vaccinate si au fost 19.700 de persoane care au avut de suferit. Apoi a aparut o confuzie intre aceasta cifra si cea de 41.000 dintr-un raport al CNCAV. Acolo nu se refereau la persoane, ci la numarul de reactii, adica o persoana putea sa aiba doua sau mai multe.

Este un lucru care nu este neasteptat. Problema este ca aceasta raportare s-a facut pentru toate tipurile de vaccin si la toate e aceeasi situatie, ca si pentru orice medicament.

Fara sa desconsider suferinta individuala, totdeauna se pun in balanta beneficiul si pericolele. Am constatat ca vaccinarea a prelungit foarte mult viata oamenilor, pe parcursul istoriei.

Eu am verificat si periodic acest comitet de vaccinare dadea un raport de activitate si periodic se raportau si reactiile adverse. Probabil nu au fost popularizate. Noi avem o problema legata de un anumit tip de informare a publicului si ar trebui sa stie ca exista un loc unde pot raporta acest lucru.”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul emisiunii ”Punctul culminant”, de la România TV.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.