SăNăTATE

RISCUL la care ne expunem dacă bem un SUC pe zi


RISCUL la care ne expunem dacă bem un SUC pe zi

E.Ş. | 2023-01-11 23:09

Un nou studiu publicat la începutul acestui an sugerează o legătură directă între consumul de sucuri și pierderea părului la bărbați. Chiar și un suc pe zi poate fi o problemă, spun autorii.

Cercetătorii de la Universitatea Tsinghua din Beijing scriu că pierderea părului la bărbați e din ce în ce mai răspândită și vârsta e în scădere continuă.

Chelirea e progresivă și e legată de factori precum genetica, anxietatea, insomnia, vârsta, obezitatea, istoricul bolilor și fumatul. De asemenea, dieta joacă un rol important în dezvoltarea cheliei, în special consumul de zahăr.

Pentru că pierderea părului duce la un stres psihic și scăderea încrederii în sine a bărbaților, cercetătorii s-au gândit să afle dacă băuturile pe bază de zahăr – băuturi răcoritoare, sucuri, energizante, lapte, ceai, cafea – pot crește riscul de chelire, notând că 63% din tinerii și 49% dintre adulții din SUA beau aceste produse zilnic.

Cercetătorii au analizat și datele adunate și de la 1.028 de bărbați chinezi cu vârste între 18 și 45 de ani, date colectate între Ianuarie și Aprilie 2022. Oamenii au oferit informații despre obiceiurile de viață, inclusiv despre consumul de băuturi cu zahăr, precum și despre căderea părului.

Astfel, s-a aflat că există o legătură puternică între pierderea părului la bărbați și consumul de băuturi pe bază de zahăr, chiar și un suc pe zi. Ba mai mult, consumul în exces duce la o chelie și mai rapidă.

Pe lângă riscul pierderii părului, nutriționiștii spun că zahărul aduce numai probleme pentru sănătate: anxietate, boli cronice, obezitate sau carii.

 

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.