SăNăTATE

Se deschide spitalul modular de la Lețcani pentru pacienții cu COVID-19


Se deschide spitalul modular de la Lețcani pentru pacienții cu COVID-19

PUTEREA24 | 2021-10-12 21:52

Primii cinci pacienți ai spitalului modular din Lețcani sunt transferați marți seara de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Este vorba despre pacienți cu forme medii ale COVID.

Diana Cimpoeșu, medicul șef al SMURD Iași a anunțat că marți seara se face transferul a cinci pacienți de la Iași la Lețcani. Sunt pacienți conectați la maști cu oxigen care au forme de gravitate medie ale COVID, potrivit .

Marți dimineața ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că stocatorul de oxigen pentru Lețcani a ajuns, și că există șanse ca miercuri acesta să intre în folosință.

„Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar în următoarele zile vom putea să operaționalizăm și paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”, a spus ministrul.

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, cel mai mare din țară, se redeschide marți, după 8 luni de pauză

Cel mai mare spital modular din țară, spitalul de la Lețcani, județul Iași, se redeschide marți, după 8 luni de pauză. Spitalul va avea o conducere militară, iar Forțele Aeriene se vor ocupa și de transferul bolnavilor.

Format din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul a devenit operațional în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021.

Inițial, s-a anunțat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor realiza lucrări de sterilizare și dezinfecție, însă a rămas închis timp de 8 luni.Acum, la redeschidere, autoritățile promit că spitalul va funcționa impecabil, sub conducerea unei echipe medicale a Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Pe lângă cei 25 de medici militari, la Lețcani vor mai ajunge și alte cadre medicale din spitalele din județ.

O mașină de pompieri se va afla non-stop în curtea spitalului, pentru a interveni în cazul unui eventual incendiu.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea 24 - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.