SăNăTATE

Statistici înfiorătoare: În Europa, o persoană moare de COVID-19 la fiecare 17 secunde


Statistici înfiorătoare: În Europa, o persoană moare de COVID-19 la fiecare 17 secunde

PUTEREA24 | 2020-11-20 11:53

Directorul regional al OMS, Dr. Hans Kluge, a declarat joi că cele 53 de ţări care alcătuiesc regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de Covid-19 - inclusiv 4 milioane doar în această lună - şi aproape 355.000 de decese. „În Europa, o persoană moare la fiecare 17 secunde”, a spus acesta, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

Peste 80% dintre ţări au raportat rate de incidenţă la 14 zile mai mari de 100 de cazuri la 100.000 de oameni, a spus Kluge, iar o treime dintre țări, rate foarte mari de peste 700 la 100.000 de oameni.

Secțiile ATI din țările europene sunt copleșite de pandemia de COVID

„Ca rezultat, observăm semnale în creştere legate de sistemele de sănătate copleşite”, a spus directorul regional al OMS, menţionând că secţiile de terapie intensivă din Franţa funcţionează la o capacitate de 95% de mai mult de 10 zile, iar cele din Elveţia sunt la capacitate maximă.

Kluge a declarat că măsurile mai stricte introduse de guverne încep să aibă rezultate, noile cazuri săptămânale scăzând de la peste 2 milioane săptămâna precedentă la aproximativ 1,8 milioane săptămâna trecută. „Este un semnal mic, dar totuşi este un semnal”, a spus el.

Optimism după anunțul privind vaccinurile împotriva coronavirusului

Ştirile recente privind eficacitatea vaccinurilor Covid-19 au reprezentat, de asemenea, „o mare speranţă în războiul împotriva acestui virus”, a spus Kluge, la fel ca şi evoluţiile recente în diagnosticarea rapidă sau testele antigen.

El a spus că OMS crede încă că o carantină strictă ar trebui să fie o ultimă soluţie din cauza „daunelor colaterale semnificative”, inclusiv problemele de sănătate mintală, abuzul de substanţe şi violenţa în familie, şi a spus că dacă utilizarea măştilor atinge 95% nu va fi necesară o carantină.

Privind spre sfârşitul anului, Kluge a spus că Crăciunul va fi cu siguranţă diferit, „dar asta nu înseamnă că nu poate fi vesel”. El a remarcat succesul recentului Ramadan şi Diwali desfăşurate la distanţă şi online şi a spus că soluţii similare ar putea şi ar trebui găsite pentru Crăciun.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.