SăNăTATE

Timișoara, pe urmele Bucureștiului: Este aproape de depășirea pragului de 3 la mie


Timișoara, pe urmele Bucureștiului: Este aproape de depășirea pragului de 3 la mie

PUTEREA24 | 2020-10-22 11:02

Prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, a declarat că în Timişoara "este o chestiune de ore" până când municipiul va intra în scenariul roşu, având în vedere că, joi dimineaţă, indicele de infectare este de 2,92 la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

Ea a spus că, după ce se va depăşi acest indice de infectare, va convoca o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, pentru a analiza dacă se impun măsuri faţă de hotărârea CJSU de săptămâna trecută.

"În cadrul şedinţei CJSU de ieri (miercuri n.r.), la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timişoara, inclusiv din punctul de vedere al restricţiilor pe care vom fi nevoiţi să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanţă pentru copiii din grădiniţe şi elevii din ciclul primar, acest fapt putând duce la creşterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale. Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor", a precizat Liliana Oneţ, într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

Prefectul a menţionat că spitalele din judeţ care tratează pacienţi COVID-19 sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puţine locuri disponibile.

Oneţ a făcut un nou apel la populaţie să se protejeze corect.

"Vă rog să respectaţi toate prevederile legale, să păstraţi normele de distanţare sanitară şi pe cele de igienă. Respectaţi regulile de distanţare socială în cadrul întâlnirilor familiale şi limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.

Renunţaţi la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitaţi zonele aglomerate, limitaţi contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, şi să transmită virusul. Sănătatea şi viaţa fiecăruia sunt foarte importante şi numai respectând regulile ne putem proteja şi, implicit, să reducem rata infectărilor la nivelul judeţului", a transmis Liliana Oneţ.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.