SăNăTATE

Tragedia continuă: Ieri au murit în România la fel de mulți bolnavi COVID cât în tot restul țărilor Uniunii Europene


Tragedia continuă: Ieri au murit în România la fel de mulți bolnavi COVID cât în tot restul țărilor Uniunii Europene

PUTEREA24 | 2021-10-20 12:25

Bilanțul COVID raportat marți de România este șocant nu numai prin dimensiunea cifrelor comunicate, mai mari decât la orice altă raportare anterioară, ci și dacă le comparăm cu alte țări. În România au murit în cea mai neagră zi a pandemiei la fel de mulți bolnavi COVID ca în toate celelalte țări ale Uniunii Europene la un loc.

România a raportat marți 574 de decese din cauza COVID. 561 dintre acestea au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 13 sunt mai vechi decât acest interval, dar abia ieri au fost incluse în raport.

Prin comparație, toate celelalte 26 de state membre UE au raportat 571 de decese din cauza COVID la un loc. Datele sunt preluate de pe site-ul Worldometers, care la rândul lui agregă date de pe site-uri oficiale din țările respective.

Cele mai multe decese după România, dar la mare distanță, a raportat Bulgaria (124), care, alături de țara noastră, se află la coada clasamentului european în ceea ce privește vaccinarea.

Alte țări cu un număr mai important de decese sunt Polonia (64), Italia (53), Franța (49).

Sunt și țări care au raportat mai puțin de zece morți în 24 de ore - Cehia (8), Danemarca (2), Estonia (6) sau Slovenia (4).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.