SăNăTATE

VACCINAT cu patru doze, șeful PFIZER s-a infectat din nou cu COVID-19


VACCINAT cu patru doze, șeful PFIZER s-a infectat din nou cu COVID-19

PUTEREA24 | 2022-09-25 10:21

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că a fost din nou testat pozitiv pentru COVID-19. Acesta a primit patru doze de vaccin dezvoltat de compania sa și partenerului german BioNTech.

"Mă simt bine și nu am simptome", a declarat Bourla într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Bourla, în vârstă de 60 de ani, s-a infectat pentru prima data la jumătatea lunii august și a urmat un tratament cu Paxlovid, tratamentul antiviral oral COVID-19 al companiei, care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienții în vârstă.

"Nu am făcut încă noul vaccin de rapel bivalent, deoarece am urmat recomandările de a aștepta trei luni de la precedentul meu caz de covid, la mijlocul lunii august", a adăugat Bourla.

În august, FDA a autorizat vaccinurile de rapel actualizate ale Pfizer și Moderna care vizează subvariantele BA.4 și BA.5 Omicron, dominante. Dezvoltate de Pfizer – BioNTech și de Moderna, noile vaccinuri bivalente au ca scop abordarea subvariantelor BA.5 și BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% și, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.