SăNăTATE

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca, eficiență de 70%


Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca, eficiență de 70%

PUTEREA24 | 2020-11-23 10:41

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă medie de 70%, scrie News.ro. Acest vaccin este mult mai puţin eficient decât cele ale Pfizer/BioNTech sau Moderna, care au anunțat o eficienţă mai mare de 90%.

Deocamdată este vorba despre rezultate intermediare ale unor teste clinice realizate în Regatul Unit şi în Brazilia. Vaccinul denumit AZD1222, nu a înregistrat cazuri severe de Covid-19, nici spitalizări, anunţă laboratorul AstraZeneca.

”Aceste rezultate arată că avem un vaccin eficient care va salva numeroase vieţi. Este interesant faptul că una dintre dozări poate fi eficientă până la 90%”, anunţă unul dintre autorii cercetării, profesorul Andrew Pollard.

În teste s-au folosit două dozări. S-a administrat o jumătate de doză de vaccin şi apoi o doză întreagă. dupăo lună, iar în această doză vaccinul este eficient 90%. A doua dozare - în care s-au administrat două doze, la un interval de o lună - are o oficienţă de 62%. Media celor două dozări este de 70%.

”Eficienţa şi siguranţa acestui vaccin confirmă că vaccinul va fi foarte eficient împotriva Covid-19 şi va avea un impact imediat în această urgenţă de sănătate publică. În plus, lanţul de aprovizionare simplu al vaccinului şi angajamentul nostru non-profit şi în favoarea unui acces larg, echitabil şi rapid înseamnă că vaccinul va fi accesibil şi disponibil la nivel global, prin furnizarea a milioane de dove după aprobare”, asigură Pascal Soriot, CEO AstraZeneca. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.