SăNăTATE

Vaccinul Pfizer împotriva subvariantelor Omicron, aprobat de EMA


Vaccinul Pfizer împotriva subvariantelor Omicron, aprobat de EMA

E.Ş. | 2022-09-12 22:32

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat luni un vaccin produs de Pfizer/BioNTech Covid care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5.

”Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat autorizarea unui vaccin bivalent adaptat care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5, în plus faţă de tulpina originală de SARS-CoV-2”, a anunţat EMA într-un comunicat, citat de 

Conform EMA, serul ar trebui să fie ”mai eficient decât Comirnaty în declanşarea unui răspuns imun împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5”, care sunt mai benigne, dar mai uşor transmisibile, relatează AFP.

Vaccinul, o versiune adaptată a vaccinului Cominarty cu tehnologie de tip ARN mesager împotriva Covid de la Pfizer/BioNTech, este destinat persoanelor cu vârsta de 12 ani şi peste care au primit cel puţin o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, potrivit EMA.

Având în vedere că ”în timpul sezonului rece sunt anticipate noi valuri de infecţii”, această recomandare ”va extinde şi mai mult arsenalul de vaccinuri disponibile pentru a proteja oamenii împotriva Covid-19” în cadrul UE, a salutat autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor.

Avizul CHMP privind ”Comirnaty Original/Omicron BA.4-5” va fi trimis Comisiei Europene, care va adopta o decizie finală.

La începutul acestei luni au fost aprobate alte două vaccinuri adaptate de către Pfizer şi rivalul Moderna, care vizează tulpina originală de Covid-19 şi subvarianta anterioară BA.1 a Omicron.

Alături de vaccinul adaptat Original/Omicron BA.1 recent autorizat, acest nou vaccin adaptat ar trebui să contribuie la menţinerea protecţiei optime împotriva Covid-19 pe măsură ce virusul evoluează, potrivit EMA.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.