SFATURI SI CURIOZITATI

Cele mai importante alimente pentru o IMUNITATE de fier


Cele mai importante alimente pentru o IMUNITATE de fier

E.Ş. | 2021-05-03 23:00

În această perioadă când vremea pare să ne joace feste de la o săptămână la alte, dar și în contextul pandemiei de coronavirus, o imunitate bună ne poate proteja de multe afecțiuni.

Iată câteva alimente pe care să le consumi ca să ai un sistem imunitar puternic și multă energie. 

Fructele și legumele sunt cele mai indicate alimente pe care să le consumi dacă vrei să îți întărești sistemul imunitar. Starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil.

Migdale

Migdalele sunt o sursă de nu mai puțin de 15 substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, proteine sau zinc, potrivit . În plus, acestea au un conținut ridicat de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant.

De asemenea, vitamina E protejează organismul de infecțiile cauzate de viruși și bacterii. Migdalele sunt o gustare convenabilă care poate fi consumată oriunde, în orice moment al zilei. Nucile pot fi, de asemenea, incluse în dieta ta zilnică. 

Ghimbir

Ghimbirul conține o mulțime de proprietăți antiinflamatorii care ajută sistemul imunitar să se ferească de bacterii și viruși. Consumul de  de ghimbir sau al medicamentelor pe bază de ghimbir pe stomacul gol, dimineața, poate preveni anumite boli și întărește sistemul imunitar. 

Citrice

Se știe de multă vreme că vitamina C stimulează sistemul imunitar și ne protejează de gripă. Aproape fiecare citric are un conținut ridicat de vitamina C, inclusiv portocalele, lămâile, kiwi și guava. Și din moment ce majoritatea citricelor sunt recoltate în lunile mai reci, iarna este perioada ideală pentru a te bucura de aceste fructe proaspete și delicioase.

Broccoli

Pentru un sistem imunitar puternic, broccoli este alegerea ideală.

Acesta este plin de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C și E, dar și fibre și antioxidanți, potrivit . Broccoli se numără printre cele mai sănătoase și benefice legume. Această legumă ar trebui servită crudă sau gătită foarte puțin pentru a-și păstra proprietățile intacte.

Usturoi

Usturoiul este alimentul nelipsit din orice bucătărie. Acesta adaugă aromă preparatelor culinare și are beneficii reale pentru starea ta de sănătate. Usturoiul este un puternic aliat în combaterea infecțiilor și ajută la încetinirea procesului de îngroșare a arterelor. Usturoiul întărește sistemul imunitar datorită concentrației sale mari de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.

Atunci când tai sau zdrobești usturoiul, acesta dezvoltă o componentă numită alicină. Găsită sub formă de suplimente alimentare, alicina are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, conform University of Maryland Medical Center (UMMC). Tot alicina relaxează mușchiul cardiac și reduce colesterolul rău.

Spanac

Nu doar că este bogat în vitamina C. Spanacul conține o mulțime de antioxidanți și beta caroten, care pot mări capacitatea de combatere infecțiilor și automat, contribuie la întărirea sistemului imunitar. La fel ca broccoli, spanacul își păstrează nutrienții dacă se consumă crud.

Iaurt

Iaurtul grecesc este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vrei să consumi un produs de calitate, cu beneficii reale asupra stării de sănătate. Încearcă să alegi iaurturile simple, mai degrabă decât cele aromate sau îndulcite cu zahăr. Iar dacă vrei neapărat ca iaurtul tău să fie dulce și aromat, poți adăuga în el fructe sănătoase și un strop de miere. Iaurtul este o sursă excelentă de vitamine, printre care predominantă este vitamina D. Vitamina D ajută la reglarea sistemului imunitar și apără organismul împotriva bolilor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.