SFATURI SI CURIOZITATI

Cum poți să scapi de dependența de ZAHĂR


Cum poți să scapi de dependența de ZAHĂR

PUTEREA24 | 2021-05-25 19:53

Dependența de zahăr constituie o reală problemă pentru foarte mulți oameni în zilele noastre, întrucât acest ingredient este inclus în foarte multe alimente. Zahărul în exces duce la acumularea de kilograme nedorite și la declanșarea multor afecțiuni. Nutriționistul Gianluca Mech explică cum putem scăpa de această dependență cu ajutorul dietei ketogenice.

„Zahărul este peste tot! Te obișnuiești cu el și, cu cât consumi mai mult, cu atât va începe să îți placă mai mult. Oamenii ajung să nu aibî destulă voință pentru a renunța la gustări dulci, biscuiți sau prăjituri, pentru că au dezvoltat o dependență fizică de zahăr”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Dependența, cel mai grav efect negativ al zahărului asupra sănătății

„Cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența. Poate fi cumva comparată cu sclavia. Dacă te naști și trăiești în sclavie, crezi că asta este normalitatea. Dacă te naști și trăiești într-o familie în care se consumă zahăr, din nou, crezi că asta e normalitatea. Trebuie să îți dai seama că, de fapt, nu asta e normalitatea și atunci ai șansa de a schimba ceva în bine în viața ta. Aveți grijă și reflectați la acest lucru! Noi am cercetat ani de zile și am reușit să producem alimente fără zahăr, care te ajută să combați dependența de acest ingredient. Produsele din Dieta Tisanoreica sunt îmbogățite cu o serie de plante ce combat dependența de zahăr, una dintre aceste plante fiind Griffonia”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Dieta ketogenică, de folos în lupta cu dependența de zahăr

“Dieta ketogenică poate fi de folos atunci când vrei să scapi de dependeța de zahăr. Îți ajută pancreasul să se odihnească pentru că nu mai consumi zahăr. S-a dovedit prin studii științifice faptul că dieta mea luptă împotriva rezistenței la insulină”, adaugă nutriționistul.

Diabetul și infertilitatea, cauzate de rezistența la insulină

„Ești obișnuit încă din copilărie să consumi mult zahăr, astfel că pancreasul tău produce continuu insulină pentru a balansa nivelul de zahăr din sânge. Încetul cu încetul, corpul se obișnuiește cu insulina și trebuie să producă din ce în ce mai multă, devenind într-un final rezistent la insulină. Așa apare diabetul de tip 2. Alt efect negativ al rezistenței la insulină este sindromul de ovare polichistice, prima cauză a infertilității în cazul femeilor. S-a făcut recent un studiu care a dovedit că dieta mea combate acest sindrom al ovarelor polichistice. Am avut rezultate extraordinare”, declară nutriționistul Gianluca Mech.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.