SFATURI SI CURIOZITATI

Cum REFACEM părul agresat de vopsea și produsele de coafat


Cum REFACEM părul agresat de vopsea și produsele de coafat

PUTEREA24 | 2023-01-15 10:47

Vopseaua, tratamente de decolorare și produse de styling agresează și încărcă părul. Pe lângă acestea, sănătatea podoabei capilare a fost afectată inclusiv de expunerea la temperaturi înalte sau joase în timpul vacanțelor de iarnă. Astfel se face că începutul noului an poate reprezenta ocazia ideală pentru a acorda o atenție în plus tratării și restabilirii echilibrului părului nostru.

Tratament de detoxifiere a părului

”În primul rând, v-aș recomanda să mergeți într-un salon și să faceți un tratament profund de detoxifiere. Este foarte important mai ales în acest moment al anului. Acum, curățarea și detoxifierea părului reprezintă cheia unei podoabe capilare sănătoase. Pe lângă faptul că trebuie să hidratăm părul, să îl protejăm termic pentru că este mai sensibil, mai fragil, curățarea este esențială. Și când spun curățare nu mă refer la o simplă spălare a părului, ci la curățarea în profunzime.

De ce trebuie să facem acest lucru? Atunci când aplicăm diferite produse de styling și îl coafăm, lăsăm în urmă depuneri în exces și chiar metale din apă. Sunt depuneri care nu dispar după un simplu spălat, astfel că este necesar să facem un tratament de detoxifiere, cu produse specifice. Acesta ne va ajuta să avem un păr curat și sănătos, culoarea să rămână vibrantă, iar produsele de îngrijire sau de styling pe care le aplicăm ulterior să acționeze și mai eficient", explică Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Șampon cu pH potrivit

”Trebuie apoi să alegem un șampon cu un pH potrivit. Acesta este un factor foarte important. Șampoanele trebuie să aibă un pH cât mai apropiat de cel al părului, între 4.5 și 5.5. Când vorbim despre scalp, acolo avem un pH care trebuie să fie între 5.5 - 5.9.

Dacă folosim șampon uscat, trebuie să știm că el are un pH 8. În momentul în care noi venim cu un produs care are un pH atât de mare, apare un dezechilibru la nivelul scalpului. Apare o inflamație, se produce o obstrucție la nivelul foliculului pilos, iar părul nu mai crește sănătos. Poate să apară, de exemplu, exces de sebuum pentru că nu am înlăturat acest exces.

Putem apela la șampoane de detoxifiere măcar o dată sau chiar de două ori pe săptămână dacă folosim în exces produse de styling.”, declară Diana Baicu.

Peeling pentru păr

”Putem înlătura produsele în exces cu un peeling pentru păr. Există șampoane care au acest efect de detoxifiere și curățare în profunzime. Altfel, e ca și cum am purta niște haine care s-au murdărit. Și în loc să le dăm jos și să le spălăm, noi luăm alte haine curate și le punem peste ele. Se murdăresc și acestea, iar noi venim cu altele și le punem deasupra.

Este important să avem o bază curată ca să putem face orice altceva cum ar fi vopsit, styling, etc.

Dacă scalpul este sensibil, după ce facem un peeling, folosim măști pentru scalp sau serumuri pentru scalp”, spune specialistul.

Folosim produse cu biopeptide sau aminoacizi

Chiar și dacă părul nu este degradat, e bine să folosim produse care conțin fie biopeptide, fie aminoacizi, în special arginină sau proteină. Trebuie apoi să hidratăm părul prin produse pe bază de ulei, dar și să îl protejăm termic. Extractul de fruct de Guava, bogat în antioxidanți și licopen, ajută la protejarea părului împotriva deteriorării UV. Uleiul de Luminița Nopții este o sursă bogată în Omega-6 și Acid Gamma-Linolenic, un acid gras esențial care ajută la hrănirea părului până când acesta redevine sănătos.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.