SFATURI SI CURIOZITATI

De ce să NU MÂNCĂM covrigi calzi


De ce să NU MÂNCĂM covrigi calzi

PUTEREA24 | 2023-02-28 19:00

Pentru cei mai mulți dintre noi, ideea de a mânca un covrig în loc de micul dejun este foarte practică, dar nu și sănătoasă.

"Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul. Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate pe viitor să ne dea multe probleme metabolice.

Dacă am mânca în fiecare zi un covrig ne putem alege cu hipertensiune, mai ales că au o cantitate foarte mare de sare. Totodată, la fel de bine şi cu diabet pentru că covrigii fac parte dintre alimentele cu indice glicemic mare și ne crește zahărul brusc în sânge, apoi scade la fel de brusc. 

Cei din simigerii sunt chiar fierți în apă, cu zahăr și potențiator de gust și devin mult mai nocivi decât cei făcuți acasă. Deci, să optăm pentru cei făcuți acasă dacă ne poftă. Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate.

Covrigii cu stafide, cu ciocolată, sau cu fel și fel de mezel în interior sunt mult mai periculoși decât cei cu semințe. Un covrig este echivalentul a trei felii de pâine. Îmi îndemn pacienții din punct de vedere nutriţional să aleagă o pâine din grâu dur, o pâine integrală, o pâine făcută în casă, o pâine cu maia, dar mare atenție, cantitatea este regula", a spus medicul, Oana Ciuhureanu, luni, în cadrul rubricii cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.